Σπαγγέτι με μύδια και λαχανικά
siteadmin2022-09-02T09:54:13+03:00Συστατικά
1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
1 Knorr κύβος Ζωμός για Ζυμαρικά
½ κιλό μύδια (μόνο ψίχα)
½ φλ. τριμμένο κρεμμύδι
¾ φλ. καρότο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σέλερι, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. κάππαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
2 κ.σ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
4 κ.σ. σταφίδα (μουσκεμένη σε νερό)
150 ml λευκό ξηρό κρασί ή ούζο
4 κ.σ. κουκουνάρι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente (για 1΄ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο), σε μπόλικο αλατισμένο νερό μαζί με τον Knorr κύβο για Ζυμαρικά.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, την κάππαρη, τη λιαστή τομάτα, τη σταφίδα, το κουκουνάρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα για 10΄.
3. Προσθέτουμε στο σκεύος τα ζυμαρικά, ελαφρά στραγγισμένα, τα μύδια και τη μερίδα του ζωμού. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
4. Ρίχνουμε στη συνέχεια τον βασιλικό και τη ρίγανη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.