Καραμελωμένα μήλα για το Halloween
siteadmin2022-09-30T11:38:50+03:00Εμείς σας έχουμε το πιο δροσιστικό ντιπ γιαουρτιού για να συνοδέψει το γεύμα σας! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επίσης και για να μαρινάρετε κρέας πριν το ψήσετε.
Συστατικά
2 κόκκινα και 2 κίτρινα μήλα
1/2 φλιτζάνι νερό (100 ml)
4 ξυλάκια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη (500 gr.)
3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Ρίξτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να λιώσει, μαζί και το μέλι και το νερό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέστε τα μπαχαρικά τα γαρύφαλλα, την κανέλα και τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε τα όλα μαζί, και τώρα με το ειδικό θερμόμετρο φέρτε το μίγμα στους 140°C.
Μόλις το μίγμα φτάσει στην τέλεια θερμοκρασία, μπορείτε να ετοιμάσετε τα μήλα. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μήλα και μετά περάστε τα ξυλάκια μέσα από το κέντρο των μήλων. Όταν το μίγμα είναι έτοιμο, ετοιμάστε μια κόλλα ψησίματος καλύπτοντάς την με ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Τώρα είναι η ώρα να βουτήξετε τα μήλα. Βουτήξτε τα μήλα και γυρίστε τα για να καλυφθούν πλήρως από το μίγμα. Αφήστε τα να στάξουν λίγο και τοποθετήστε τα ανάποδα στη λαδόκολλα.
Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο για μερικά λεπτά και τα μήλα μας είναι έτοιμα να φαγωθούν.